Infraroodverwarming: veiligheid en gezondheid

Infraroodverwarming: veiligheid en gezondheid

Infraroodverwarming is de afgelopen jaren steeds populairder geworden als een efficiënte en energiezuinige manier om onze huizen en kantoren te verwarmen. Maar net als bij elke technologie, rijzen er vragen over de veiligheid en de gezondheidseffecten van infraroodstraling. Bij Heatings begrijpen we hoe belangrijk het is om deze zorgen aan te pakken en willen we je graag informeren over de veiligheid van infraroodverwarming, inclusief de impact op de gezondheid van mensen, met bijzondere aandacht voor kinderen.

Wat is infraroodstraling?

Infraroodstraling is een vorm van elektromagnetische straling die onzichtbaar is voor het menselijk oog. Het is vergelijkbaar met de warmte die we voelen van de zon, maar dan zonder de schadelijke ultraviolette stralen. Infraroodstraling wordt vaak gebruikt om warmte direct over te brengen naar objecten, waardoor ze opwarmen. Dit maakt het een uiterst efficiënte manier om ruimtes te verwarmen zonder de lucht te verwarmen, zoals bij traditionele verwarmingssystemen.

Is infraroodstraling gezond voor mensen?

Een van de belangrijkste zorgen die mensen hebben over infraroodverwarming is of de straling schadelijk is voor de gezondheid. Gelukkig is infraroodstraling over het algemeen veilig en wordt het zelfs therapeutisch gebruikt in medische toepassingen zoals fysiotherapie en infrarood saunatherapie.

Infraroodstraling is vergelijkbaar met de warmte die ons lichaam van nature produceert, en het heeft geen schadelijke effecten op onze huid of interne organen. Het dringt slechts enkele millimeters in de huid door en wordt omgezet in warmte, waardoor een aangename verwarmingssensatie ontstaat.

Veiligheid van infraroodverwarming voor kinderen

Bij het overwegen van infraroodverwarming in jpuw huis is het begrijpelijk dat je je zorgen maakt over de veiligheid van jouw gezin. Het goede nieuws is dat infraroodverwarming over het algemeen veilig is voor kinderen, mits de systemen correct zijn geïnstalleerd en onderhouden.

Hier zijn enkele tips om ervoor te zorgen dat infraroodverwarming veilig is voor kinderen:

1. Installatie: zorg dat je infraroodverwarmingssysteem juist geïnstalleerd is. Zelf niet zo handig? Vraag dan gecertificeerde professionals om je te helpen. 

2. Goede positionering: plaats infraroodverwarmingselementen het liefst buiten het bereik van kleine kinderen, bijvoorbeeld aan het plafond of hoog aan de muur. Infraroodverwarming kan je kort aanraken, maar bij Heatings willen we vooral voor kinderen onbedoeld contact  voorkomen.

3. Bewustmaking: Vertel uw kinderen wat de infraroodverwarming is en benadruk het belang van niet aanraken of spelen met de verwarmingselementen.

Bij Heatings streven we naar de hoogste normen op het gebied van veiligheid en kwaliteit bij onze infraroodverwarmingssystemen. We begrijpen het belang van gemoedsrust als het gaat om de gezondheid en veiligheid van uw gezin, en we zijn toegewijd aan het bieden van producten die aan deze verwachtingen voldoen. Wij werken daarpom samen met kwaliteitsmerken zoals Redwell. Deze fabrikant is de eerste die is getest en heeft voldaan aan de Europese normering voor infrarood verwarming (IEC 60675-3: 2020). Daarmee weet je zeker dat je je huis verwarmt met echte infraroodverwarming is. En, om dat kracht bij te zetten, krijg je op Redwell producten 120 maanden garantie! 

Infraroodverwarming is niet alleen een kosteneffectieve en efficiënte manier om jouw huis te verwarmen, maar het is ook veilig en gezond voor jou en jouw dierbaren, inclusief kinderen. Als je meer wilt weten over infraroodverwarming en hoe het in jouw huis kan worden geïmplementeerd, neem dan gerust contact met ons op of bekijk ons assortiment op heatings.nl. Jouw comfort en veiligheid staan bij ons op de eerste plaats.

Terug naar blog